Mooie grafische design en tips

Geplaatst op: 20-09-2013

Het design van een website of webshop lijkt niet moeilijk maar het is van groot belang dat de juiste sfeer wordt gecreëerd voor de online bezoeker. Met behulp van mooie sfeer foto's en een passende huisstijl en logo kan er online een mooi plaatje worden gemaakt.  Een webdesigner dient met een groot aantal aspecten rekening te houden als er gestart wordt met de opzet van een website. Zoals waarvoor de website bedoelt is? Is het een website of een webshop? Wat dient er allemaal in naar voren te komen een filter mogelijkheid of een product overzicht? Wij zullen een aantal tips geven om een mooi grafisch design op te kunnen zetten:

Zorg voor goede voorbeelden

Het maken van een design kan gedaan worden op basis van een aantal andere voorbeeld websites. Met behulp hiervan kan je een webdesign creëren. Maak voor jezelf een galerie waarin je alle mooie design opslaat als je dan een design moet gaan maken kun je hier inspiratie op doen.

Ga voor een passend kleurenpalet

Heb je een huisstijl of logo aangeleverd gekregen? Dan kan je op basis hiervan de overige kleuren van de website bepalen. Krijg je echter geheel de vrije loop voor het kleurenpalet ook voor het logo dan kan je starten met aantal kleuren die goed bij elkaar passen. Een gamingportaal heeft natuurlijk een heel ander kleurenpalet nodig dan een webshop. Iets heel voor de hand liggends, maar heel belangrijk.

De keuze voor het typografie

Een belangrijk aspect naast het kleurenpalet is het lettertype. Met een bepaald typografie kan jij heel veel zeggen. Gaat je voor een speelse look, zakelijke uitstraling of toch een moderne look dan kies je hierbij een passende lettertype.

Beeldmateriaal dat spreekt

Foto's in een webdesign zorgen voor een prachtige indruk, met passende foto's kan heel veel gezegd worden in een website. Ben je opzoek naar passende beeldmateriaal voor een website ga dan voor altijd voor kwaliteitsmateriaal. Met de juiste foto keuze kun je op de website zorgen voor een goede sfeer die past bij het doel van de website. Bekijk bijvoorbeeld het fotomateriaal van een shop als wijnpakketgeschenk.nl. Wijn moet een bepaalde sfeer creeeren en de foto's van deze shop doen dat uitstekend.

Hieronder vind je een aantal designs die wij al mooi bestempelt hebben. Deze website zijn namelijk helemaal af.