Interieur styling

Geplaatst op: 20-09-2013

Naast dat vele vrouwen elke dag bezig zijn met een mooie look te combineren en weer leuk voor de dag te komen, is ook het huis een item waar de stylisten weer helemaal kunnen los gaan. En ja hoor ook in jouw huis kunnen missers gemaakt worden. Ga je binnenkort op jezelf wonen of gaan jullie samen verhuizen naar een nieuwe woning dan kan je beginnen met een schone lei. Ga bij jezelf na welke persoon je bent en welke stijl het best bij je past daarna start je met het bedenken van een concept voor jouw huis. Van meubelen tot lampen: overal zijn stijlen in te kiezen en dus keuzes te maken. De stijl bepaald de sfeer van je huis en dus ook direct jouw woon plezier. Wij zetten hieronder voor jou een aantal punten op een rij die je kunnen helpen bij inrichten van jouw huisje.

Zoek inspiratie en voorbeelden

Start met inspiratie. Door het bekijken van voorbeelden kan je een beeld schetsen van een stijl en leuke inspiratie opdoen. Ga op het internet opzoek naar websites die jou van inspiratie kunnen voor zien en vergeet niet de tijdschriften die specifiek gericht zijn op interieur of verlichting. Iets nieuws van deze tijd is Pinterest, dit is een vorm van social media waarop mensen foto's kunnen delen verdeelt over categorieën. Een van deze categorieën is huisdecoratie, een perfecte bron voor schitterende ideeën voor leuke lampen of een zitbank.

Kies een stijl of een combinatie van diverse stijlen

Heb je een concept gevonden dat bij jou past en ben je het er over eens met je partner dat deze stijl terug zal komen in je huis dan start met het uitdenken van een plan. Kijk hoe deze stijl invloed zal hebben op de keuken, de woonkamer en vergeet de mooie slaapkamer niet. Door deze alle mee te nemen in je plan zal je een lijn ontwikkelen in je huisje.

Ga voor een ruimtelijk ruimte

Na het concept is het van belang om de ruimte goed op te meten en te bedenken hoe groot de meubels kunnen zijn. Het is namelijk een echte misser als de ruimtes in je huis te vol zijn, doordat je alles leuk vindt en wilt hebben kan je een overvolle kamer krijgen. Hierdoor zal jouw stijl van je interieur nooit helemaal goed tot uiting komen.

De meubels & lampen van jouw dromen

De zoektocht naar de meubels en lampen: Wanneer je uit bent over je stijl en over welke meubels je waar wilt hebben of je gaat voor een hoekbank of toch een tweezitsbank dan kun je starten aan de zoektocht naar de passende meubels voor jouw huisje. Hierbij hoef je niet te beschikken over een groot budget. Je kan er ook voor kiezen om de Ikea te bezoeken voor passende meubels of verlichting. Online heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid via meubel en lampen vergelijk portalen (tip: Lampverlichtingonline lampen & verlichting) je ideale meubels voor de laagste prijs te kopen. Natuurlijk heb je dan niet de mogelijkheid om het product daadwerkelijk in levende lijve te zien. Je voordeel op prijs kan echter wel enorm zijn. Het is de afweging die je moet maken. En natuurlijk heb je altijd de mogelijkheid je bestelling weer terug te sturen als deze niet geheel aan je verwachtingen voldoet.

Maak het af met passende details

De afronding, je huisstijl maak je af met mooie details en prachtige accessoires. Koop een aantal schitterende kussentjes, een leuk dekentje, sublieme fotolijst, fleurige bloemen en sfeervolle kaarsjes. En deze producten kun jij over een half jaartje of een jaar in ruilen voor andere items waardoor je een hele andere huisinrichting krijgt. Uitbesteden aan iemand dit dit op regelmatige basis doet vergroot de kans op succes. Zie ook wel de website : Just Inspiration