Fotografie

Binnen fotografie zijn er divers soorten stijlen en door de verschillende stromingen houdt iedereen zijn eigen strategie en techniek. Daarnaast kan een fotografie diverse doeleinden hebben zoals bijvoorbeeld portret, natuur, macro, reclame en interieur. Wij zullen hieronder een aantal van deze soorten omschrijven en wat belangrijk is binnen deze foto's.

Maak prachtige portretten

Bij wordt er een foto gemaakt van een persoon, in sommige gevallen kan een portret ook gemaakt worden van meerdere personen. Met een portret dat van het juiste niveau is komt de persoonlijkheid, de houding en de maniertjes van deze persoon naar voren. Als een portret in zwart wit maakt dan ontstaat er nog meer contrast in de foto en komt de persoon nog beter naar voren. Wil jij portretten gaan maken kies dan voor een groothoek lens tot standaard lens.

Fotograaf je interieur

Het maken van interieur foto's kan meerdere doeleinden hebben zo is het mogelijk om interieurfoto's te maken om een huis te verkopen, keuken te verkopen of gehele interieur inrichting te verkopen. Het kan ook gebruik worden voor bedrijfsimpressie te krijgen. Voor vele lifestyle tijdschriften worden worden interieur foto's gemaakt om mensen een stijl te laten zien en hoe bepaalde producten in huis kunnen staan.

Natuur fotografie

De prachtige natuur en de dieren die hierin naar voren komen vastleggen? Dat doe je met natuur fotografie. Velen hebben aan het fotograferen van dieren een leuke hobby, door de spanning die deze vorm mee brengt. Ook landschappen en planten worden vaak gefotografeerd binnen de natuurfotografie. De foto's van de natuur komen op diverse wijzen terug in onze omgeving zo kun je denken aan tijdschriften, canvas doeken en vakantieboeken om mensen een te overtuigen voor een bepaalde bestemming te gaan.

Reclame en fotografie

In elke reclamefolder vindt je ze, grote foto's met daarop een product en eventueel een model. Door het gebruik van foto's kon men gemakkelijker met de massa communiceren. Een reclamewereld zonder foto's is dan ook haast onvoorstelbaar. Met een foto wordt stijl en emotie gepakt in een simpele klik. Vandaar de uitspraak: 'een foto zegt meer dan 1000 woorden'.

Voor een een hobby voor de andere het beroep

Fotografie kan beoefend worden door iedereen en op elk niveau. Zeker door de komst van mobiele telefoons met een goed ontwikkelde camera worden er meer foto's gemaakt dan ooit. Hier geldt dan ook: 'de beste fotocamera is de camera die je altijd bij je hebt'. Zeker wanneer je geregeld foto's maakt en deze wilt gaan gebruiken voor bijvoorbeeld een afdruk is een goede camera nodig. Wij raden hierbij aan om een spiegelreflex camera te gebruiken. Mocht je professioneel starten met fotografie kies en dan voor om een professionele camera aan te schaffen.

Artikelen

Fotografie tips

Categorie: Fotografie / 20-09-2013 12:57

Een van de belangrijkste uitvindingen van de mensheid, fotografie. Doordat we beeld konden vastleggen kwamen er nieuwe mogelijkheden. Echter ging dit niet zonder slag of stoot, zo waren de eerste foto's erg onscherp en zwart-wit gekleurd. De eerste foto's werden namelijk gemaakt met behulp van lichtgevoelige bitumen in 1826.

Lees meer...