Gestylede games

Geplaatst op: 20-09-2013

Wanneer mensen een game gaan produceren is de techniek een belangrijk item. Deze techniek zorgt er namelijk voor dat de game goed werkt en precies werkt zoals het bedacht is. Maar naast de techniek die ten grondslag ligt aan de game is het design ook heel belangrijk. Het design van de game zal er namelijk voor zorgen dat het er kek uitziet en gamers zal aantrekken om de game te gaan spelen. In het verleden waren de design van de games niet altijd even mooi, denk maar eens aan de pac man spel dat opgebouwd was uit pixels. Voor die tijd was het spel echter best hightech en de grafische designs vooruitstrevend. Tegenwoordig zien de games er echter heel anders uit. Een game moet in 3D zijn om er bij te horen.

De duurste game ooit ontwikkeld

Tegenwoordig wordt er veel tijd en vooral veel geld gestoken in het design van de games, denk bijvoorbeeld aan de recent gelanceerd game GTA 5. Bij deze game is er veel aandacht besteed aan het design waarbij een virtuele wereld wordt gecreëerd. Het spel heeft maar liefste 200 miljoen euro gekost. Dit lijkt veel maar deze game zal naar verwachting in het eerste jaar maar liefst 1200 miljoen euro opbrengen.

De rest van het design games lijst

GTA 5 breekt met dit bedrag het record van de duurste game hiervoor stonden het spel Star Wars, The Old Republic op nummer een van de duurste spellen. Na deze twee games volgen drie spellen die ongeveer even veel geld gekost hebben namelijk z'n 75 miljoen. Deze games zijn Disney Infinity, Grand Theft Auto 4 en Red Dead Redemption. Er zijn vele console spellen die veel minder geld gekost hebben en er nog steeds goed uit zien. Denk bijvoorbeeld eens aan het alom bekende spel Mario Kart. Hieronder vind je een aantal games die wij echt helemaal gestyled vinden.

Spelletjes design op internet en Mobile apps

Een heel andere tak van game design zijn de games voor internet en op mobile aparaten. We noemen deze in een adem omdat ze kwa opzet enorm op elkaar lijken. Beide zijn meestal zeer eenvoudig vorm gegeven en beschikbaar als gratis spelletje. Ook zijn de games vaak enorm verslavend van aard. En als je op zoek gaan naar de games zul je zien dat er werkelijk tienduizenden games te vinden zijn. Wellicht is dit een goede start om zelf eens proberen te maken als je geinteresseerd bent in game design. En wie weet maak je wel de nieuwste spellen hit en verdien je een leuk zakcentje.

Bron: nl spelletjes portaal spelletjes-nl voor gratis online spelletjes fun!